Mit üzen a női test?

A kép forrása: Pinterest

A kép forrása: Pinterest

Nagyon ritka manapság, hogy a nő megéljen egy élő, mély érzelmi kapcsolatot azzal a testtel, amit lát a tükörben, mellyel minden nap találkozik. Ez a modern pszichológia által elidegenedésnek nevezett jelenség sok nőt érint. A testünk egyedi felépítése a nőiségünk velejárója és ha megtanuljuk szeretni, akkor erőforrássá válhat az életünkben. A testünk működik, kommunikál, a sejtek szaporodnak, elhalnak, a vér áramlik. Az egész él!

A testünkkel egy személyes, hálával teli, gondoskodó kapcsolatot kellene kialakítanunk. Hiszen testünk egész életünkben velünk tart. Amikor valaki nagyon egyedül érzi magát, fontos lenne tudnia, hogy a testében nyugalmat talál. Fantasztikus gyógyulás tud elindulni, amikor egy ember kapcsolódik a saját testével, az abban folyó folyamatokkal. Már a figyelem fókuszálása is sokat segít, pláne, ha kiegészül egy ízületkímélő mozgással, ami az ízületeket frissen tartja, javítja az agy oxigén ellátottságát és boldogsághormonokat szabadít fel a testünkben.

Minden mozdulatban benne van a levegő, mely lehetővé teszi, hogy lágy, rugalmas léptekkel fedezzük fel a világot. Légiesen jelen lenni azt jelenti, hogy a testem minden irányba könnyedén mozdul. Az ízületek mozgásszabadsága biztosítja mindezt, de amikor halljuk, hogy recseg-ropog, esetleg kattog, akkor a test jelzését követve ideje ízületkímélő, lágy mozgásformát választanunk.

Miért válaszd a Női ErőForrás Aktiváló Mozgás Meditációt?

A testünkkel sok mozgásforma során csak a tükörben találkozunk. Figyeljük a fitness oktatót, igyekszünk tökéletesen elsajátítani a mozgást, de közben figyelünk arra is, hogy vajon hogyan nézünk ki mi magunk mindeközben?

Amíg a kintre figyelünk és csak az izzadságcseppeket számoljuk, addig nem tud kialakulni a belső kapcsolat a testünkkel. Figyelnem kellene pedig rá, vajon jólesik-e a méhemnek, melleimnek az ugráló, aktív sport? Ha igen, a ciklusom mely napján választom szívesen ezt a mozgásformát és mikor választom a lágyabb mozgásformát?

A Női ErőForrás Aktiváló Mozgás Meditáció abban is különleges, hogy meditatív jellegű, azaz a mozgásgyakorlás során végig befelé figyelsz. A gyakorlatokat női körben sajátíthatod el, ahol helye van minden megosztásnak. Hiszen a tested üzen neked minden örömével, a pillangókkal a hasadban, de a gombóccal és görccsel a gyomrodban is.

A test nem csinál semmit véletlenül. Megéri kommunikálni vele, megtanulni érteni és érezni. A legértékesebb kincseink egyike, így ideje felvenni vele a kapcsolatot, figyelni és megérteni működésének mélyebb folyamatait.

Szeresd a tested, lelked, töltekezz női köreinkben!

A legközelebbi NEF tanfolyam időpontja:

2017. március 20. 18:00
Helyszín: Grál Ház, Budapest
Előadó és oktató: Varga Vivien

A Női ErőForrás Aktiváló Mozgás Meditáció tanfolyam nyitó alkalma, mely 16 alkalmas formájában a női egészséget fenntartó gyakorlatokba vezeti be az érdeklődőket.

Kedvezmény: ha ketten jöttök (barátnők, kolléganők, testvérek, anya-lánya, stb.), 2-2 ezer Ft kedvezményt kaptok a tanfolyam árából.

A tanfolyam min. 8 fő részvételével indul.

Minél hamarabb döntesz, annál biztosabb, hogy lesz helyed.

Jelentkezéshez és további információért írj az info@azeletmintolyan.hu címre, vagy töltsd ki az alábbi adatlapot:

[contact-form][contact-field label=’Név’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail cím’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Honlap’ type=’url’/][contact-field label=’Hozzászólás’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]