Ciklikus Nő

Változol és minden veled együtt változik. Eltávolodik, eltűnik, majd újra növekedni kezd és berobban az életedbe. Nem véletlen az sem, hogy a hold telik és a hold fogyatkozik, és ez így jó. Sokszor a nőt a Holddal teszik egyenértékűvé. A holdnak tudniillik azonban nem az a feladata, hogy állandó és kiegyensúlyozott sugárzással ragyogjon az égbolton, mint a nap, hanem természete a változásban van.

Régen ugyanis tudták, hogy amennyire a természetben szükség van a napra, annyira szükség van a holdra. A hold volt az, ami megadta a dolgoknak a nedvét, a nap volt az, ami megadta az energiát. Lehet a holdról és a ciklus kapcsolatáról nagyon költőien is beszélni, de van ennek egy nagyon egyszerű, hétköznapi ereje. Ezt éljük és erről szólunk, amikor a női ciklikusságot bejárva női erőforrásokat aktiválunk.

Még a gyógynövényszakértők is nagyon jól tudják, hogy a holdállásnak megfelelően kell gyűjteni a gyógynövényeket. A növény gyökerében, szárában, levelében vagy a virágjában van a hatóerő.  Amikor a virágjában található a hatóerő, akkor teliholdkor kell gyűjteni, mert olyankor a hold gravitációjának hatására a növénynedvek fölhúzódnak a földből a száron át a levélbe és a virágba. Felfelé nyújtózkodik az egész világ. A holddal együtt mozdulni azt jelenti, a világgal együtt áramlok.

Régen ez része volt a női tanításoknak, tudásoknak, és ez most újra nyílik általunk. Nem újdonság az, amit el szeretnénk mondani, így az emlékezés útjára hívunk. Járd be a testeddel, halld az elméddel, tapasztald meg Te magad méhed és ciklusod változásait egy női mozgásformán át.

Ha szeretnél a szív útján a NEF segítségével továbblépni, olvass tovább őszi tanfolyamainkról >>>