Miért lesz hálás a tested, ha gyakorlod a NEF-et?

Sugárzó nő

A NőiErőForrás Aktiváló Mozgás Meditáció kezdő formagyakorlatával egyszerre dolgozunk a fizikai, az érzelmi és a szellemi szinteken azon, hogy céljaid megvalósulhassanak.

A NEF gyakorlása testnek a mozgás örömét, az összerendezettség, erőteljesség érzetét adja. Ha kell frissít, pezsdít – ha lendületesebb módját választod a gyakorlásnak -, ha kell lenyugtat és ellazít, egy sűrű nap után felkészít az esti pihenésre.

Ha szeretném, hogy egy napom lendületes, könnyed legyen, természetes áramlással egyik teendőből a másikba, akkor a reggeli menetrendbe illesztem be a gyakorlást. Ha tudom, hogy elsősorban szellemileg vesznek igénybe a teendőim, inkább estére hagyom a NEFezést, ami visszahozza a figyelmemet a fizikai térbe is.

Nőként legnagyobb és legfontosabb erőnk a lágyság.

A NEF formagyakorlata az ízületek átmozgatásával, a főbb izomcsoportok igénybevételével is tesz azért, hogy fizikai szinten is élettel telítődjünk a sok rohanás vagy épp az egy helyben üléssel töltött végtelen órák után. Mivel női testünk a sajátosságai miatt kíméletet és törődés igényel, folyamatosan törekszünk az ízületek és szalagok védelmére – mind a bemelegítő gyakorlatokkal, mind a tanfolyam közbeni tartásjavítás minden mozzanatával.

Az aktív meditáció mozdulatainak gyakorlása során külön figyelmet fordítunk az intim izmok aktiválására, erősítésére is.

A könnyed, erőfeszítés nélkül ható lágy női erő mindebből úgy születik újra, fokról-fokra, ahogy a gyakorlások során engeded az energiákat átáramolni a testeden. Egyre inkább sejtjeid tudatosságára bízhatod magad, így már nem kell külön figyelmet fordítanod arra, hogy melyik elemet melyik követi, hiszen automatikusan nyílik és áramlik egyik a másik után.

Az eredmény a fizikai szinten valóban a mozdulatok könnyűsége, az erőteljesebb, teherbíróbb test érzete, miközben érzelmileg és gondolataidban is egyre rugalmasabbá válsz, lehetővé téve, hogy azok a – mind belső, mind külső – változások megtörténhessenek, amelyekre szükség van céljaid eléréséhez.

Ha szeretnéd mindezt saját tapasztalássá tenni, jelentkezz az induló NEF tanfolyamokra>>>

A hamarosan következő írásokban pedig a NEF érzelmi és szellemi szintekre gyakorolt hatásáról olvashatsz.